donderdag, mei 18, 2006

Een windmolen in stedelijke bebouwing

Na het bezoek aan Tjeerd van der Bij van Friesland Windgenerator techniek 's contact gezocht met de gemeente Leeuwarden rond het fenomeen van wens om in de stad een windmolen bij huis te plaatsen. Grote verbazing aan de kant van de gemeente; zowel bij de afdeling milieu als bij de afdeling bouw en woningtoezicht. Een dergelijke verzoek is in Leeuwarden nog niet eerder gedaan.

Bij beide afdelingen goede en constructieve telefonische gesprekken: zij wilden toch graag weten in welke richting ik zat te denken, dat 's uit te werken en daar 's verder over in gesprek te komen.

T.b.v. de correspondentie heb ik een aantal foto's bewerkt om impressie te kunnen geven hoe e.e.a er uit zou kunnen komen te zien, e.e.a. op basis van de Maja1000 windmolen zoals ik die bij Tjeerd van der Bij heb gezien.:PLaatsing op de voorgevel aan de IrenestraatEn mogelijke plaatsing op westgevel (foto vanaf garage)En plaatsing op een mast achter het huis (gezien vanaf de Pr.Bernhardstraat.


Deze en nog een aantal andere foto's worden gebruikt om verder in gesprek te komen met de gemeente Leeuwarden. Ontwikkelingen op dat vlak zal ik hier melden.