dinsdag, april 11, 2006

Tegenvaller...klein rampje

Afgelopen weekend met volle moed (want ja net de beerputperikelen achter de rug) aan de gang om te kijken of de vaatwasser onder het bestaande aanrecht is te plaatsen.
Met het leeghalen van het aanrechtkastje voelde ik al letterlijk nattigheid; achter in het kastje was het natter dan normaal.
BIj enige inspectie van de afvoerbuis blijkt de aansluiting van pvc naar de oude loden afvoerpijp te lekken!! Grrraagg! Enige snelle blikken leren dat de hele boel daar doorweekt is; de spaanplaatbodem van het aanrecht; de planken van de keukenvloer.
Gaande weg blijkt zich hier een klein open riool te bevinden. Eerst het deel onder de aanrechtkastjes leeggeschept en gedweild; vervolgens stukje vloerdelen weggehaald en jawel; ook op de betonnen onderplaat een vochtige boel van jewelste. Dus schoonmaken.
En het hout, hmmm de vloerdelen lijken het jaren lange vochtig zijn goed te hebben weerstaan; geen rot. De staande planken van de buitenwand; hmmm. Iets slechter. Eerst de boel maar goed laten drogen alvorens echte conclusie's te trekken.

Een kleine impressie:
Een geluk bij een ongeluk was dat het water zich vanaf de betonnen onderplaat onder de plankenvloer zich had 'afgewaterd' naar buiten. Op de opgemetselde rand is op de plek van de gootsteen duidelijk twee afwateringsporen te zien. Pfff; het meeste water is dus toch gewoon naar buiten gelopen (vandaar misschien dat we er zo laat achter zijn gekomen)