woensdag, februari 06, 2008

..en het raadsel van de gespiegelde Oostenrijkse woningen

begin oktober verleden jaar kreeg ik een mailtje van Peter die wist te vertellen dat er ook 'in het mooie veluwse plaatsje Nijkerk, aan de Bruins Slotlaan 60 en 62' twee Oostenrijkste woningen staan.
Bijzondere aan deze woningen was en is dat ze spiegelbeeldig zijn gebouwd. Leuk, want dat was ik nog niet eerder tegengekomen: zie hier de beide woningen...Des te opmerkelijker was het dat ik in Heerenveen, en pas na het terugkijken van de fotos, ontdekte dat ook hier sprake is van gespiegelde bouw. Want naast het steekje van vier oostenrijkse woningen aan de Zonnebloemstraat staan er ook nog twee aan de vanMaasdijkstraat, iets waar de mensen van nr 41 mij op wezen:


Erg bijzonder en volgens mij voor bewoners van de 'gewone' Oostenrijkse woningen een hele gewaarwording om in een dergelijk gespiegeld huis rond te lopen. Ik hoop dat ik binnenkort die ervaring rijker ben.