woensdag, september 05, 2007

Austrian architecture en oostenrijkse woningen

Wat deze met elkaar te maken hebben. Wel, het volgende. Het vorige hogeschooljaar van mijn werkgever, de CHN, stond in het teken van 'Passie'. En ter aanvulling van het jaarverslag 2006 leek het de makers ervan leuk om een aantal collega's, die op een of andere manier gepassioneerd omgaan met iets, hierin aan bod te laten komen.
En zo kwamen ze ook bij mij uit...

Met als resultaat weer een publicatie omtrent de oostenrijkse woning, en een eigenaar ervan. Alleen is mijn oorspronkelijke stukje tekst niet helemaal juist vertaald waardoor de typering 'Austrian architecture' om de hoek is gekomen.

Dit is op z'n minst gezegd wat ongelukkig, temeer omdat niet eens zeker is of de 'oostenrijke woning' wel is ontworpen door een oostenrijker (er gaan geluiden dat een finse architect aan de wieg ervan heeft gestaan). Maar dat zijn details.
Mooi is dat met deze publicatie er weer veel mensen gewezen worden op het bijzondere karakter van de oostenrijkse woning, al dan niet onderdeel uitmakend van 'austrian architecture.

Hieronder de oorspronkelijke tekst en de verwijzing naar het jaarverslag zelf.

"Mijn passie voor de Oostenrijkse woning

Alles willen weten over mijn houten Oostenrijkse woning, die 60 jaar geleden gebouwd werd om te voorzien in de naoorlogse woningnood. Alles willen doen om mijn huis het karakter van toen te laten behouden met de geneugten van nu. Een houten woning, gebouwd volgens een verbluffend eenvoudig concept met maximaal woongenot. Misschien wel de eerste prefabwoningen van Nederland. Mijn zoektocht gaat nog steeds verder:
www.oostenrijksewoningen.nl "