zondag, januari 03, 2010

ideeen voor een oostenrijkse woning

Wel eens eerder zijn er mij vragen gesteld in de trant van: "weet jij iemand die met gevoel voor onze oostenrijkse woning deze weet aan te passen aan onze wensen en ideeen". Tot enige tijd geleden bleef ik het antwoord op die vraag schuldig. Inmiddels is dat iets veranderd: zo kun je dat teruglezen in mijn post over Finnla, een architectenbureau die een mooie verbouwing heeft gerealiseerd.
Maar in december kreeg ik ook een reactie van een architect, Maarten Nieuwenhuize, die in Heerlen een oostenrijkse woning heeft verbouwd op een manier die bij het huis past.
Dus, als je wat wilt misschien het overwegen waard om contact met hem op te nemen.
Zie hieronder het resultaat van zijn inbreng:

2 Comments:

Anonymous Steven said...

Ik heb zeer geboeid een uur naar je website gekeken. Kom zelf uit Emmeloord en daar staan ook talloze oostenrijks woningen.
Zal er wel eens een paar foto's van opsturen voor de verzameling.
Oh, maar daar heb ik je email voor nodig. Prachtig, die huizen waren in feite de tijd vooruit. Groet, S.

4:11 p.m.  
Blogger Maarten Nieuwenhuize said...

Wat leuk dat je hier aandacht aan deze verbouwing besteed!

Hier de projecttekst bij de verbouwing
(zie www.http://mn-architect.nl/sets/oostenrijkse_woning_heerlen)
Verbouwing van een zogenaamde 'Oostenrijkse woning' in Heerlen. Dit type woning is tijdens de woningnood na de 2e wereldoorlog als bouwpakket door de Oostenrijkse regering werd geschonken aan Nederland. De woning paste op 2 treinwagons. De ontwerp omhelsde het wijzigen van de indeling van de woning en de uitbreiding van de badkamer, het toevoegen van een veranda en het plaatsen van een dakkapel. Alle ingrepen zijn in de geest van de oorspronkelijke woning met het 'bouwpakket-idee' uitgevoerd

1:51 p.m.  

Een reactie posten

<< Home