maandag, oktober 19, 2009

Tegels in de woonkamer

Soms komen er vragen op je pad waar je zelf nog nooit bij stilgestaan hebt.

Zo is er b.v. iemand uit Brunssum, die mij vanavond opbelde, met de vraag of de vloer in de kamer sterk genoeg zou zijn om een betonvloer met tegels te kunnen torsen...
Op die vraag moest ik het antwoord schuldig blijven. Wel ken ik mensen die in de keuken een granito-vloer hebben gestort, en heeft n.b. mijn eigen moeder in de gang en wc een tegelvloer, gelegd in beton.

Maar of de betonplaat op de plek van de woonkamer voldoende sterk is, en wellicht aan de onderzijde nog extra steun heeft om een eventuele betonondervloer met tegels te kunnen weerstaan.

Heb jij wel ervaring met dit soort zaken, dan zou de bewoner van Brunssum heel graag je advies krijgen omtrent deze kwestie. Dat kan op info@bibliotheekbrunssum.nl.
En natuurlijk hoor ik daar ook graag van.

1 Comments:

Anonymous Jaap Molenaar said...

Of er een stortvloer met tegels in de woonkamer kan is sterk afhankelijk van de fundering. Ik heb zelf een volledige betonnen fundering zonder kruipruimte. Volgens mij moet het mogelijk zijn hier een vloer te storten en dan te tegelen. Ik zou ter plekke een specialist laten kijken.

Gr. Jaap

10:09 p.m.  

Een reactie posten

<< Home