woensdag, september 14, 2005

Eerste post van de oosterijkse woningenDeze post is de start van mijn weblog over de belevenissen in - en ervaringen met - onze oosterijkse woning in Leeuwarden. Op dit moment bezitten we ons huis zo'n 2 1/2 jaar. In die tijd is er een boel verbeterd en aangepast. Ook zal er nog vast een boel worden aangepakt.

In deze weblog/website laat ik zien wat er de afgelopen jaren is gebeurd en wat er op dit moment speelt, en wat we nog van plan zijn. Met foto's van situatie's, technische tips en weetjes maar ook de geschiedenis van de 'oostenrijkse woningen' en de plaatsen in nederland waar je ze allemaal tegenkomt zullen de revue passeren.

Ik hoop met deze weblog de 'oosterijkse woningen' in nederland als karakterstieke naoorlogse huisvesting voor langere tijd onder de aandacht te houden. Voor vragen en opmerkingen, en zeker ook aanvullende informatie sta ik open.

(door anti-datering vul ik de log met wat zich tot nu toe ook heeft afgespeeld)

Met een vriendelijke groet,
Bertus Douma
Leeuwarden

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Blij verrast vind ik je (tja hoe noem je dit) weblog. Wij, Hans en ik (Jarien) wonen al 13 jaar in een bijna identiek huis in Vlissingen. Sinds een tijdje zijn een aantal enthousiaste bewoners bezig in allerlei archieven de geschiedenis te achterhalen, met als doel heet uitgeven van een boekje over de totstandkoming. Het Vlissingse archief heb ik nagenoeg uitgeplozen en ben vandaag in het Nationaal Archief in Den Haag geweest. Bereleuke info verzameld. Heb momenteel een soort hotline met Oostenrijk. MAW wij zijn ook gek op ons huis (Enne de kleine kamer op de begane grond heet bij ons ook 'het Kantoortje' én wij hebben ook een raampje gemaakt boven de 2 slaapkamerramen op de verdieping)
Heb jij info over waar precies in Nederland mnog meer van deze huizen staan? 'k Heb inmiddels wel een globaal idee, maar precieze plaatsen en bijbehorende getallen nog niet gevonden.
Benbenieuwd naar je reactie.
Groetjes,
JArien Sinke

10:42 p.m.  
Blogger Bertus said...

Hoi Jarien,

Leuk om te horen dat er meer enthousiastelingen zijn m.b.t. deze bijzondere huizen. Ik heb niet een email adres van je en kan dus ook niet rechtstreeks reageren. Mail je even naar bertus.douma@gmail.com; wie weet kunnen een boel informatie uitwisselen. Houd ook deze -weblog- in de gaten. Ben van plan om een boel verzameld materiaal nog te publiceren.

Groeten, Bertus

10:52 p.m.  

Een reactie posten

<< Home